Σοκαριστικές προβλέψεις για την εκτίναξη των κρουσμάτων Αύγουστο - Σεπτέμβριο

Τέταρτο κύμα κορονοιού μέσα στο καλοκαίρι προβλέπουν οι ειδικοί. Επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε  εγρήγορση εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων και της εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Μετά τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος έκανε λόγο για 18.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Οκτωβρίου, τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε απότομη κλιμάκωση του κορονοϊού και στα τέλη Αυγούστου τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 20.000, αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση.

Αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός, για να φτάσουμε σε ανοσία της αγέλης, θα πρέπει από τα 5 εκατ. των Ελλήνων που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, να κολλήσουν 3,5-4 εκατ. άνθρωποι, υπογράμμισε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο  καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι  αυτό θα έχει κόστος σε απώλειες ανθρώπινης ζωής και ότι το ΕΣΥ δε θα αντέξει. “Το 99% των θανάτων από κορωνοϊό θα μπορούσαν να αποτραπούν με τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.109 κρούσματα για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες. Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται από αύξηση νοσηλειών, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να βαίνει μειούμενος. Αντίστοιχα, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όλα ενδείξεις πως ο εμβολιασμός προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο.

Ο δείκτης θετικότητας ηταν στο  3,6%. 4 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 133 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μέσα σε μία ημέρα έγιναν 112 εισαγωγές ασθενών σε Νοσοκομεία.

Οκτώ κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν  στο Γηροκομείο του Βόλου σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Μια 85χρονη γυναίκα νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο Νοσοκομείο.

ΕΟΔΥΚορωνοιόςκρούσματα