Πρώτο το Ρέθυμνο σε δείκτη θετικότητας - Οι δείκτες ανά περιφέρεια (Πίνακας)

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται και στη χώρα μας ο ΕΟΔΥ έδωσε την Τετάρτη λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κινείται ο δείκτης θετικότητας ανά περιφέρεια και περιοχή.

Χθες ο αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν 1.820, ενώ για μια ακόμη μέρα τα νέα περιστατικά σε όλη την Αττική ξεπέρασαν τα 1.000.

Στο 0,33% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 28 Ιουνίου 2021- 4 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.89% σε σύνολο 265.549 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.22% σε σύνολο 1.398.702 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.33%.

Πρώτο το Ρέθυμνο σε δείκτη θετικότητας

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 4 Ιουλίου 2021:

Παρακολουθώντας τον πίνακα με τη θετικότητα ανά περιφέρεια, βλέπουμε πως άνω του εθνικού ποσοστού κινείται η Ανατολική Αττική (0,50%), τα Γρεβενά (0,93%), η Νάξος (0,58%), ο Νότιος Τομέας Αθηνών (0,84%) και το Ρέθυμνο, με τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας που βρίσκεται πια, στο 1,85%.

Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Μιλώντας για το ενδεχόμενο της επιβολής τοπικών lockdown, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε, ότι κατά περίπτωση θα κριθεί εάν θα γίνουν και εξήγησε πως εκεί που υπάρχει πρόβλημα δεν αποκλείεται να γίνει τοπικό lockdown, καθώς η υγεία των πολιτών παραμένει πάνω απ’ όλα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε δε, πως υπάρχει πρόβλεψη για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση στην Αθήνα και επιθυμούν να κάνουν την δεύτερη δόση στον τόπο των διακοπών τους, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν θα γίνει κατάχρηση και αυτό θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι αδύνατο να γίνει δεύτερη δόση σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ήδη έχουν προβλεφθεί όλα ώστε να υπάρχουν εμβόλια και για την επόμενη χρονιά στην χώρα μας, ακόμα και η τρίτη δόση εάν απαιτηθεί με νέο εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό στις νέες μεταλλάξεις. Και πάλι θα χορηγηθεί δωρεάν από το κράτος, το οποίο θα προμηθευτεί αυτά τα εμβόλια με βάση τη συμφωνία που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις παρασκευάστριες εταιρείες.

 

 

δείκτης θετικότητας κορωνοϊούΠεριφέρειεςΡέθυμνο