Προφυλακίστηκε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 49χρονος ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος επανέλαβε την προανακριτική του ομολογία δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει για την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται.

Μετά το τέλος της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη και του αρμόδιου εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κεχαγιόγλου: Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου  Σάκης  Κεχαγιόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε αυτό το στάδιο ήταν αναμενόμενη η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας του. Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο από τις οποίες μπορεί και να αλλάξει η τύχη του κατηγορούμενου. Ο κ. Κεχαγιόγλου επανέλαβε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ότι με τις κινήσεις του βοήθησε τις αρχές να βρεθούν οι πίνακες. Ακόμη ανέφερε ότι το τρίτο έργο που έκλεψε καταστράφηκε σε συνθήκες σκότους για να διαφύγει και στην συνέχεια πέταξε το έργο. Τέλος ο συνήγορος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του.

 

Εθνική Πινακοθήκηκλοπήπίνακεςπροφυλακιστέος