Ολοκληρώθηκαν τα 1α συλλαλητήρια για το εργασιακό ν/σ - Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα

Ολοκληρώθηκε, μετά και από στάση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, αριστερές συλλογικότητες και άλλα,  καθώς και φοιτητικών  συλλόγων με μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, που ψηφίζεται απόψε, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

Ευρείες συγκεντρώσεις και το απόγευμα

Νωρίτερα, μπροστά στη Βουλή συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή στις 17:00 ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή εκ νέου στις 18:00 ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Παρά το γεγονός, ότι οι ευρείες κινητοποιήσεις, είχαν βεβαίως εγκαίρως προαναγγελθεί, δεν αποφεύχθη η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με την αστυνομία να διακόπτει την κίνηση των οχημάτων στην Πανεπιστημίου και βεβαίως στους  δρόμους γύρω από τη Βουλή.

 

ΑΔΕΔΥΒουλήΓΣΕΕεργαζόμενοιΕργασιακό νομοσχέδιοΠΑΜΕσυγκεντρώσειςσυνδικαλιστέςφοιτητές