Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκίνησαν σήμερα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.
Οι υποψήφιοι προσήλθαν φορώντας τις μάσκες τους και με την σχολική κάρτα αρνητικού self test ανά χείρας, στα εξεταστικά κέντρα, όπου διενεργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στις 8:00 και η εξέταση άρχισε στις 8:30.
Χθες, στην «πρεμιέρα» των Πανελλήνιων εξετάσεων, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με τα θέματα να κρίνονται βατά.
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα των Νέων Ελληνικών που «έπεσαν» σήμερα στους υποψήφιους των Πανελληνίων από τα ΕΠΑΛ.
Τα θέματα των Νέων Ελληνικών:
Δείτε τα σημερινά θέματα των Νέων Ελληνικών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.
Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα
Βάσει του προγράμματος των Πανελλήνιων εξετάσεων, αύριο, 16 Ιουνίου, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ θα εξεταστούν σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας). Την Πέμπτη, οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων από τα ΕΠΑΛ θα «δώσουν» Μαθηματικά (Άλγεβρα).
Τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά και όλοι όσοι εμπλακούν στη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθούν πολύ συγκεκριμένα μέτρα.
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).
Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών των Πανελλήνιων πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.
Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου όπου διενεργούνται οι Πανελλήνιες.
Τι δεν επιτρέπεται μέσα στις αίθουσες εξέτασης
Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.
Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις Πανελλήνιες εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).
Απαγορεύεται η είσοδος εντός του εξεταστικού κέντρου των Πανελληνίων (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών. Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής. Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.