Γάμοι και βαπτίσεις με όριο καλεσμένων από τον Ιούνιο-Πόσα άτομα θα επιτρέπονται

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των αυστηρών περιορισμών που εφαρμόστηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού,  αποφασίστηκε από εδώ και πέρα γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις να τελούνται κανονικά, με συγκεκριμένο, ωστόσο, όριο καλεσμένων.

Ειδικότερα, οι γάμοι και οι βαπτίσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται με κόσμο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επεσήμανε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι από τον Ιούνιο μπαίνουν σε εφαρμογή νέα μέτρα. Γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ για τις πρώτες δύο κατηγορίες θα επιτρέπονται έως και 100 άτομα μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση του locκdown

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος κατά την σημερινή ενημέρωση δήλωσε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση του locκdown.

Ως προς το ζήτημα αυτό, ο ίδιος ανέφερε ότι τα εξής: «Πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά; Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε. Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση.

Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ».

«Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια», προσέθεσε ο κ. Σκέρτσος.

βαπτίσειςΓάμοιΙούνιοςκαλεσμένοιΚορωνοιός