Έρευνα για επιθέσεις και σε άλλες περιοχές από τον 22χρονο που κυνήγησε την κοπέλα στη Νέα Σμύρνη

Σε βάρος του 22χρονου άνδρα που αναγνωρίσθηκε ότι ήταν εκείνος που ακολούθησε νεαρή γυναίκα στη Νέα Σμύρνη μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας της, έχοντας το μόριό του έξω από το παντελόνι του, σχηματίζεται δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, από την αστυνομία ερευνώνται κι άλλες καταγγελίες παρόμοιων περιστατικών με αυτό της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι το ίδιο πρόσωπο. Σημειώνεται ότι ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται υποθέσεις που συνέβησαν στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που προσήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, ωστόσο με βάση τόσο το βιντεοληπτικό υλικό όσο και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στη τζαμαρία και στο πόμολο της πόρτας της πολυκατοικίας όπου διαμένει η κοπέλα, αποδείχθηκε το αντίθετο κι έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-5-2021 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά από καταγγελία ημεδαπής, άτομο την προσέγγισε πρώτες πρωινές ώρες της 6-5-2021 κατά την επιστροφή στην οικία της, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Κατόπιν ενδελεχής έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω πράξης.

Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα έζησε τον εφιάλτη κοντά στο σπίτι της, με τον νεαρό να την ακολουθεί μέχρι την πόρτα της πολυκατοικίας της έχοντας βγάλει από το παντελόνι που φορούσε το μόριό του.

Μετά το συμβάν, η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από το νεαρό άνδρα το βράδυ της Τετάρτης 5/5/2021.

Η κοπέλα, ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook τόσο βίντεο από κάμερα ασφαλείας όσο και φωτογραφίες του νεαρού άνδρα τον οποίο καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση. Όλα έγιναν έξω από την πολυκατοικία που μένει στη Νέα Σμύρνη, κοντά στο σταθμό του τραμ στη στάση Αιγαίου.

Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα καθώς πλησιάζει στην είσοδο της πολυκατοικίας, να κοιτά πίσω της. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοίγει και μπαίνει μέρα, στο πλάνο εμφανίζεται ένας νεαρός με βερμούδα, ο οποίος πλησιάζει στην πόρτα, κοιτά μέσα και αφού διαπιστώνει πως είναι κλειστή, φεύγει.

 

Αναρτώντας το επίμαχο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η κοπέλα έγραψε: «Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

ΕπιθέσειςΝέα Σμύρνησεξουαλική παρενόχλησησύλληψη