Νέοι & ανεμβολίαστοι το 40-45% των νοσηλευομένων με κορωνοϊό

Το μεγάλο ρίσκο που παίρνουν επισήμανε η Ματίνα Παγώνη στους νέους, με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμού και τα κορωνοπάρτι στις πλατείες, θυμίζοντάς πως ο κίνδυνος του κορωνοϊού και των επιπλοκών του, δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Τουλάχιστον όχι πια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, τόνισε πως η νεολαία δεν δείχνει να έχει καταλάβει πως είναι αυτή που κινδυνεύει από τις μεταλλάξεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό νοσηλεύεται με συμπτώματα.

Η νεολαία δεν έχει καταλάβει: Οι μεταλλάξεις την αφορούν

«Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτοί που νοσηλεύονται κυρίως αυτή την περίοδο είναι οι νέοι.

Η κα. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. παράλληλα, είπε πως λύση για τα κορωνοπάρτι θα ήταν το άνοιγμα της εστίασης.

Βάζουμε ασθενείς σε ράντζα και μιλάμε για Πάσχα;

Καυστική ήταν η κα Παγώνη για το ενδεχόμενο να υπήρχαν μετακινήσεις το Πάσχα. «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχθές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», υπογράμμισε.

 

 

ανεμβολίαστοιασθενείςΚορωνοιόςκορωνοπάρτιΜατίνα ΠαγώνηΜεταλλάξειςνέοινεολαίανοσοκομείαΠάσχαπλατείεςράντζα