Αρνητική η Επιτροπή Ειδικών σε περαιτέρω άνοιγμα από Δευτέρα

Αρνητικοί θέση στην εισήγηση για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων  εκφράζουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι στην επιτροπή.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν από το πρωί όπως κάθε Παρασκευή και σήμερα εξετάζουν το ζήτημα του ενδεχόμενου ανοίγματος των φροντιστηρίων, των κέντρων αισθητικής, των εμπορικών κέντρων, καθώς και της κατάργησης του ραντεβού για τα καταστήματα.

Για όλα αυτά ωστόσο κρίνουν πως ακόμα είναι κάπως νωρίς και εμφανίζονται αρνητικοί.

Το σκεπτικό που φαίνεται ότι επικρατεί είναι πως επιθυμούν να δουν πρώτα το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος των καταστημάτων και των Λυκείων και μετά να λάβουν τις όποιες αποφάσεις, ενώ θέτουν και το ζήτημα του Πάσχα, για το οποίο, ο στόχος είναι να φθάσουμε έως εκεί, με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και χωρίς να βρεθούμε αντιμέτωποι με νέες εξάρσεις της πανδημίας, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο ελεύθερο και βέβαια ασφαλές, εν όψει και της τουριστικής σεζόν, Καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για Covid-19, για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών, η οποία ανοίγει σταδιακά έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου και αφορά σε 800.000 πολίτες.

 

 

 

mallsάνοιγμα. συνεδρίασηλοιμωξιολόγοιπολυκαταστήματαφροντιστήρια