Επισπεύδεται ο εμβολιασμός ενεργού πληθυσμού: Εκκίνηση τέλη Μαΐου για κάθε ενήλικα

Στα τέλη Μαΐου, αναμένεται η εκκίνηση του προγράμματος εμβολιασμού για κάθε ενήλικα στην Ελλάδα, αφότου δηλαδή έχουν εμβολιαστεί ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες και με γνώμονα το γεγονός ότι επείγει ο εμβολιασμός του ενεργού πληθυσμού, όπως είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό, για όσους είναι δηλαδή, μέχρι 59 ετών,  θα ξεκινήσει σιγά-σιγά ο εμβολιασμός τους, περί τα τέλη Μαΐου και θα συνεχιστεί εντατικά τον Ιούνιο.

Στην παρούσα φάση εν τω μεταξύ, ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλιακά ομάδων είναι σε πλήρη εξέλιξη και με τα έως τώρα στοιχεία αναμένεται έως τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ μέσα στον Μάιο θα έχουν κάνει το εμβόλιο και οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Κατά την τελευταία ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000 άτομα, ποσοστό 11,56%, και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%.

Ο ενεργός και ανεμβολίαστος πληθυσμός γεμίζει τα νοσοκομεία αυτήν την ώρα

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας σε διαδικτυακή ομιλία του για την πανδημία εξήγησε ότι αυτή την περίοδο προσβάλλονται από κορωνοϊό περισσότερο τα άτομα από την ηλικιακή ομάδα 20 έως 50 ετών, τον πιο ενεργό πληθυσμό της χώρας, και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της υγείας των πολιτών, αλλά και του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας, καθώς και της επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς της ζωής όλων μας στην κοινωνία, η κυβέρνηση «τρέχει» λοιπόν τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει γρήγορα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και σε νεότερες και ακόμα ενεργές επαγγελματικά, ηλικίες.

 

 

Aλέξης Τσίπραςεμβολιασμόςενεργός πληθυσμόςενήλικεςεπίσπευσηΜάριος Θεμιστοκλέουςτέλη Μαΐου