Εισήγηση επιτροπής: «Όχι» σε άνοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, οι οποίες βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» εισηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί κατά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής  εμπειρογνωμόνων, την οποία παρακολούθησαν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν παράλληλα να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις τρεις αυτές περιοχές.

Η εισήγηση αυτή των ειδικών βασίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα των τριών αυτών περιοχών. Σύμφωνα με αυτά, όπως ενημέρωσε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ υπολογίζεται ότι η πόλη έχει σήμερα περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι η Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, καθώς κατά το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%. Αναφορικά με την Αχαΐα, επεσήμανε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 1.062.

Σημειώνεται ότι  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα».

«Όχι» σε άνοιγμα λιανεμπορίουΑχαΐαδιαδημοτικές μετακινήσειςΕισήγηση επιτροπήςΘεσσαλονίκηΚοζάνη