«Κλείδωσε» η ημερομηνία για τις διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας: 16 Μαρτίου στην Αθήνα

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στις 16 Μαρτίου θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Εξωτερικών, ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι την επομένη του 62ου γύρου των διερευνητικών που θα γίνουν στην Αθήνα, δηλαδή την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο υπηρεσιακός Γ.Γ του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Σημειώνεται ότι στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι: Παύλος Αποστολίδης, Αλέξανδρος Κουγιού, Ιφιγένεια Καναρά και από τουρκικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, ο Μπαρίς Καλκαβάν, και Τσαγατάι Ερτσίγες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα δημοσιοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών, ύστερα από διαρροές Τούρκων αξιωματούχων στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από μία διακοπή πέντε ετών κι έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς.

Αθήναδιερευνητικές επαφέςΕΛΛΑΔΑΤουρκία