Ελασσόνα: Απεγκλωβισμός άνδρα από σπίτι που γκρέμισε ο σεισμός - Πτώσεις τοίχων σε σχολεία & εκκλησία (Εικόνες)

Κατέρρευσαν τμήματα σχολείων, εκκλησία και σπίτι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Ηλικιωμένος με τετραπληγία, απεγκλωβίστηκε σε χωριό της Ελασσόνας,  από τα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε,  μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Οι αρχές είχαν σπεύσει στο σημείο, έχοντας ειδοποιηθεί, για ένα εγκλωβισμένο άτομο στο χωριό Μεσοχώρι, όπου κατέρρευσε το συγκεκριμένο παλιό σπίτι.

Η ιδιοκτήτριά του οικήματος πρόλαβε να τρέξει έξω προτού αυτό καταρρεύσει, συνεπεία του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ, που έπληξε την Ελασσόνα και αμέσως ειδοποίησε, ότι   στα χαλάσματα έχει εγκλωβιστεί ο σύζυγός της.

Στο ίδιο χωριό κατέρρευσε και εκκλησία και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Στη 13:20 έφτασαν στο σημείο άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίο και απεγκλώβισαν σώο ευτυχώς τον άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρουσίαζε και κινητικά προβλήματα, εξ ου και δεν είχε προλάβει να διαφύγει.

Ο άνδρας όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου, είναι τετραπληγικός και απεγκλωβίστηκε σώος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε και τοιχοποιία σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι και καθώς το σχολείο δεν λειτουργούσε, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ευτυχώς δεν υπήρχαν μέσα μαθητές.

Μερική κατάρρευση σημειώθηκε και σε σχολείο στο χωριό Βλαχογιάννη, με τους μαθητές εκεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να προλαβαίνουν ευτυχώς να βγουν έξω, χωρίς να συμβούν τραυματισμοί και είναι όλοι τους σώοι και ασφαλείς.

Σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των κατοίκων

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαβεβαίωσε πως «η αντίδραση της περιφέρειας ήταν άμεση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός».

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε επίσης ότι «με τη συνδρομή του στρατού θα στηθούν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των ανθρώπων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές».

Το ρήγμα Δαμασίου, ήταν άλλωστε εκείνο που εκτόνωσε την ισχυρή σεισμική ενέργεια των 6 Ρίχτερ, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, το ακριβές δηλαδή επίκεντρο του σεισμού.

 

 

6 Ρίχτεράνδραςαπεγκλωβισμόςκατάρρευσηπαλιό σπίτιΠυροσβεστική Υπηρεσίασεισμόςσχολείοχωριά Ελασσόνας