Φονικός χιονιάς: Τρεις νεκροί σε Κρήτη & Εύβοια (Video)

Φονική αποδεικνύεται δυστυχώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», στην Ελλάδα, με τη χώρα να μετρά μέσα σε λίγες ώρες δύο νεκρούς σε Κρήτη και Εύβοια.

Οι περιοχές αυτές, εκτός από την Αττική, βρίσκονται στο επίκεντρο του χιονιά σε αυτό το δεύτερο κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Τρία είναι τα θύματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια»

Μετά τον 80χρονο που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στον απομακρυσμένο οικισμό Τρούπι, ένας ακόμη άντρας 73χρόνων έχασε δυστυχώς τη ζωή του στην περιοχή Μουρτιά Ελυμνίων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο 73χρονος έχασε τη ζωή του, με τραγικό τρόπο, όταν σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα που του παρείχε οξυγόνο, καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός και ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Νεκρός ηλικιωμένος στο σπίτι του, στην Εύβοια

Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Πρόκειται για 80χρονο από το χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει τις αρχές από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο. Μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια να απογειωθεί ελικόπτερο, προκειμένου να σπεύσει να τον διασώσει, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με το MEGA, τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όπου δυστυχώς απεγκλώβισαν τον 80χρονο άνδρα νεκρό.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά και παθολογικά προβλήματα και έπρεπε επειγόντως στο νοσοκομείο, κάτι που λόγω της κακοκαιρίας και παρά τις προσπάθειες, δυστυχώς δεν επετεύχθη εγκαίρως, ώστε να σωθεί η ζωή του.

 

Εύβοιακακοκαιρία ΜήδειαΚρήτηνεκροίΟροπέδιο Λασιθίου