Διαγραφή του προστίμου που επιβλήθηκε σε 80χρονη στη Λαμία με εντολή Σταϊκούρα

Διεγράφη τελικά το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε μια γιαγιά στη Λαμία για άσκοπη μετακίνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,
επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας, και συζήτησαν σχετικά με την συγκεκριμένη περίπτωση.

Αποφασίστηκε τελικά να μην ισχύσει το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας. Επισημαίνεται ότι με αφορμή συμβάν αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στράφηκε κατά της κυβέρνησης.

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για το συμβάν

«Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, παραπέμποντας σε σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου.

«Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους», τονίζει και καταλήγει ως εξής: «Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή».

ΛαμίαπρόστιμοΧρήστος Σταϊκούρας