Το πόρισμα για τον τραγικό χαμό του Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει η Ιατροδικαστική εξέταση

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, όπως αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης του Νίκου Καλογριά, του ιατροδικαστή που ανέλαβε την διερεύνηση των λόγων της τραγικής απώλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού από θλων και τέμνον όργανο -πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού, ενώ συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί ο πρώην υπουργός έμφραγμα, ωστόσο ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι που όμως δεν μπορεί να διαπιστωθεί).

Επομένως είναι δυστυχώς δύσκολο να διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο νερό, όπου η προπέλα του προκάλεσε τις βαριές  κακώσεις στο κεφάλι και στον λαιμό με συνεπακόλουθο τον πνιγμό του.

Φως στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος του Σήφη Βαλυράκη

Στην ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μεσημέρι Τρίτης, ο κ. Καλογριάς τόνισε μιλώντας στο newsit.gr ότι με τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε καμία τύχη να ζήσει καθώς από το χτύπημα της προπέλας έφερε και βαθύ τραύμα στο λαιμό, στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα.

Ωστόσο, όπως είπε, ανιχνεύτηκε νερό στους πνεύμονές του, καθώς δεν είχε καταλήξει ακόμη από τα βαριά χτυπήματα, έτσι όντας πια μέσα στο νερό επήλθε ο πνιγμός του.

Ο άτυχος πρώην υπουργός που ήταν λάτρης του υγρού στοιχείου, δεινός κολυμβητής και  ψαροτουφεκάς βρέθηκε φορώντας την καταδυτική του στολή και γάντια, ενώ φέρει επίσης μικρό τραύμα στο δείκτη, ενώ υπέστη και ακρωτηριασμό του  αντίχειρα του αριστερού του χεριού, από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους, του οποίου η μηχανή δεν είχε σβήσει ακόμα, ούτε όταν αυτό εντοπίστηκε από το λιμενικό σώμα, λίγο προτού ανευρεθεί σε κοντινή απόσταση και η σορός του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι, ενώ το φουσκωτό είχε προσαράξει στο νησί Ασπρονήσι, σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Η επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της συζύγου του, της γνωστής εικαστικού Μίνας Βαλυράκη, με τις Λιμενικές Αρχές, η οποία έχοντας ανησυχήσει πολύ, ενημέρωσε ότι ο σύζυγός της αγνοείται και δεν απαντάει στις προσπάθειές της, να τον εντοπίσει καλώντας τον, στο κινητό του τηλέφωνο.

 

 

αίτια θανάτουιατροδικαστική εξέτασηπόρισμαΣήφης Βαλυράκηςτραγωδία