Από αυτά τα νοσοκομεία της Αθήνας θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στελεχών που εμπλέκονται στο σχέδιο «Ελευθερία», στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα ξεκινήσουν από πέντε νοσοκομεία της πρωτεύουσας στις 27 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία που θα εμβολιάσουν πρώτα τους εργαζόμενους τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είναι 5 νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, και συγκεκριμένα, το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός», το «Θριάσιο» Ελευσίνας, το «Αττικόν» και το «Ασκληπιείο» της Βούλας ή το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα εμβολιαστούν πρώτα 50 διευθυντές κλινικών και τομεάρχες νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε νωρίτερα σήμερα ότι «θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων».

Στόχος ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι

Στόχος είναι ως τον ερχόμενο Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «τείχος ανοσίας».

Αυτό ανάφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες παραμένουν κρίσιμες, παρά τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων.

Προειδοποίησε μάλιστα για ακόμη πιο αυστηρό lockdown στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, καλώντας τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, υπερασπιζόμενοι τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας των τελευταίων πέντε και πλέον εβδομάδων.

Ο ίδιος υπενθύμισε ωστόσο ότι στον αντίποδα των δυσκολιών που βιώνουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες «βρίσκεται η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια των εμβολίων» η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθηθεί από την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολιασμών στην Γηραιά Ήπειρο.

Προσέθεσε μάλιστα ότι εκτός από το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, τον δρόμο της έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται να πάρουν σύντομα άλλα δύο εμβόλια.

ΑθήναΕΛΛΑΔΑεμβολιασμόςΚορωνοιόςνοσοκομεία