Καταστροφική κακοκαιρία στην Κρήτη: Κινδυνεύουν άνθρωποι στη Χερσόνησο – Μεγάλες οι καταστροφές

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη στην Κρήτη, με τα ύψη βροχόπτωσης να φθάνουν ήδη τα 100 χιλιοστά, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr , οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.

Πολλά τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά

Ακόμα και βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ έχουν επιστρατευτεί από την Πολιτική Προστασία, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, όπου πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τους  ορμητικούς χειμάρρους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος αγνοούμενος, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Το μέγεθος της καταστροφής σε όλο το Δήμο Χερσονήσου, όπως τονίζεται, είναι ασύλληπτο προς το παρόν.

Την ίδια ώρα και καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, απευθύνεται εκ νέου έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων, ενώ επισημαίνεται ότι ο δρόμος στις αρχαιότητες Μαλίων έχει πλημμυρίσει και δεν πρέπει  οι πολίτες να κυκλοφορούν εκεί.

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Χερσόνησος, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτίρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

 

 

 

καταστροφέςΚρήτηΧερσόνησο