Τηλεκπαίδευση: Με το "καλημέρα" κατέρρευσε το webex - Θύελλα αντιδράσεων & αγωνία για το πώς θα βγει ο μήνας

Με το καλημέρα κατέρρευσε το webex, το σύστημα τηλεκπαίδευσης, για τα κλειστά στο πλαίσιο του lockdown, σχολεία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς το εν λόγω σύστημα δεν άντεξε και κατέρρευσε την δεύτερη διδακτική ώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του, χωρίς κανείς να μπορεί αν τους πληροφορήσει τι θα γίνει.

Κατά πληροφορίες τα προβλήματα είναι συνεχή και το σύστημα είτε έχει “κρασάρει” εντελώς, είτε εμφανίζει προβλήματα σε πολλές περιοχές, όπως Ίλιον, Βόρεια Αττική, (Δροσιά, Άγιος Στέφανος), Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο,  περιοχές της Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμα  περιοχές σε όλη τη χώρα.

Συστάσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Είναι ενδεικτικό ότι νωρίτερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε  συστάσεις προς τους χρήστες του διαδικτύου  τονίζοντας την ανάγκη να υποστηριχτεί η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία των ψηφιακών υποδομών της χώρας εν μέσω γενικού lockdown.

Σημειώνεται ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης παρέχεται από την εταιρεία Cisco και έχει κατακριθεί από την αντιπολίτευση

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα οφείλεται στο webex Ευρώπης και μας συμπαρασύρει και εμάς. Αναμένεται ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι σήμερα πιθανόν, δεν θα καταχωριστούν απουσίες εξαιτίας του προβλήματος αυτού, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Έντονα σχολιάζεται η κατάσταση που εμφανίζει η πλατφόρμα του υπ. Παιδείας, ενώ το ζήτημα σχολιάζεται, επίσης, έντονα στα social media. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως τα hashtags, που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση «μονοπωλούν» τη συζήτηση στο Twitter:

Προβληματισμός για τον Νοέμβριο

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας, η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει… off.

ΝΔ για προβλήματα στην τηλεκπαίδευση: Ευθύνεται ο πάροχος και αντιμετωπίζουν πρόβλημα αρκετές χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας, όπου από το πρωί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.
Αθηνά Καστρινάκη

Σοφία Ζαχαράκη: Σε τεχνικό ζήτημα της Cisco, οφείλεται η αδυναμία σύνδεσης στα τηλε-μαθήματα

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας, (σ.σ. Cisco), δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

 

 

Webexαντιδράσειςέπεσε το σύστηματηλεκπαίδευσηΥπουργείο Παιδείας