Σε παραλήρημα ο Λαγός: "Ρουφιάνοι αντιφασίστες θα σας ξεφτιλίσω" (Video)

Σε παραλήρημα βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του Δικαστηρίου για τις ποινές που θα του επιβληθούν. Μετά δε την απαγόρευση από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο εξαπολύει νέες απειλές.

Με το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών να εύχονται να βρεθεί στη φυλακή μαζί με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός, όπως επισημαίνει Το Βήμα, αρχικά κάλεσε τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση την Δευτέρα έξω από το Εφετείο, πιστός στη γνωστή πρακτική των φασιστών να κρύβονται πίσω από τις μάζες και να εκμεταλλεύονται την ψυχολογία του όχλου.

Πάντως, σε δέκα προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε η αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση της ΓΑΔΑ.

Δηλώσεις Λαγού το πρωί

Πριν μεταβεί στο δικαστήριο, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες από με νομικούς από οκτώ διαφορετικά κράτη» και χαρακτηρίζοντας τους δικαστές «ανθρωπάκια, τα οποία έρπονται».

 Δείτε το Video:

Μόλις ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για τα ελαφρυντικά, ο Λαγός ζήτησε τον λόγο και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου, ισχυριζόμενος ότι προκατάληψη των δικαστών και ότι έχουν δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Υποστήριξε, δε, ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία.

Οχετός εναντίον της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Λαγού, που μετά την απαγόρευση αυτή, συνέχισε μέσω twitter τον οχετό ύβρεων.

Το Twitter θυμίζουμε, είχε προσφάτως κλείσει τον λογαριασμό του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, εξ αιτίας σωρείας φασιστικών αναρτήσεων.

Ο Γιάννης Λαγός, έφτασε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες αργά χθες το βράδυ και προέβη σε δηλώσεις φεύγοντας το πρωί της Δευτέρας, για να παραστεί, όπως είχε προαναγγείλει στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κρίνει σήμερα εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, ενώ η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, κατόπιν αυτού, θα προτείνει και τις ποινές για τον καθένα από αυτούς.

Η επιβολή ποινών στους καταδικασθέντες, ακολουθεί το πιθανότερο αύριο και κατόπιν τούτου, η λήξη της πιο εμβληματικής και σημαντικής δίκης ναζιστών, μετά την Νυρεμβέργη, (όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς), προβλέπεται να κηρύσσεται αύριο Τρίτη και 13,  με την επιβολή των ποινών, από την πρόεδρο της Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη.

 

 

Αδαμαντία ΟικονόμουΓιάννης ΛαγόςδίκηελαφρυντικαΜαρία ΛεπενιώτηποινέςΧρυσή Αυγή