Λέσβος: Στους δρόμους για 2η μέρα χιλιάδες πρόσφυγες & μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας

Εικόνες θλίψης έρχονται από την Μόρια της Λέσβου μετά τις φωτιες που κατέκαψαν και τις τελευταίες σκηνές που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ της Μοριας στην Λέσβο, αλλά και τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ προσφύγων-μεταναστών και αστυνομίας.

Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν το βράδυ στους δρόμους και περιφέρονται άστεγοι πλέον στο νησί, ενώ πολύ διανυκτέρευσαν μέσα σε νεκροταφεία.

Οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ με το πρώτο φως της ημέρας είναι χαρακτηριστικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί της Λέσβου:

 

Στη Λέσβο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη Μόρια της Λέσβου αναμένεται να βρεθεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι Ύλβα Γιόχανσον και Γιάνες Λέναρσιτς, ενημέρωσαν το Σώμα των Επιτρόπων για τις φωτιές στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου» υπογράμμισε ο κ. Σέφκοβιτς και σημείωσε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Ύλβα Γιόχανσον είχαν επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

 

δρόμοςΜόριαπρόσφυγες