290 οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Άνδρας μόλις 49 ετών ξεψύχησε στο ΑΧΕΠΑ

Στους 290 ανέβηκαν οι νεκροί στην Ελλάδα καθώς σήμερα κατέληξε ένας 49χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας-Νίκης Γεωργαντά για το Eleftherostypos.gr η εκτίναξη των κρουσμάτων του Αυγούστου φαίνεται στις Εντατικές, που νοσηλεύουν 42 διασωληνωμένους ασθενείς, αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, συγκριτικά με ένα μήνα πριν, δηλαδή στις αρχές Αυγούστου οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία είναι κατά τρεις φορές περισσότεροι.

Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αποτελούν τα λεγόμενα «σκληρά» δεδομένα, από τα οποία αντιλαμβάνονται οι επιστήμονες την πραγματική κατάσταση που έχει η επιδημία στη χώρα μας και τον κίνδυνο που ακολουθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα από την 1η έως τις 15 Αυγούστου καταγράφηκαν 20 νέοι θάνατοι, ενώ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου διπλασιάστηκαν (επιπλέον 40 θάνατοι). Ακόμη πιο ανοδική πορεία ακολουθούν οι θάνατοι κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου διάστημα κατά το οποίο ακόμη 23 ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διασωληνώσεις είναι αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν από τα μέσα του προηγούμενου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασωληνώσεις βρίσκονται… πίσω κατά επτά ημέρες από τα κρούσματα, δηλαδή όσοι δηλώνονται μία συγκεκριμένη ημέρα αντικατοπτρίζουν τα νέα περιστατικά μίας εβδομάδας πριν.

 

49χρονοςΑΧΕΠΑδιασωληνώσειςΚορωνοιόςνεκροί