Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο - Στην περιοχή ο Ν. Χαρδαλιάς

Για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Λαύριο, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε, την απομάκρυνση κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.

Στην περιοχή Πούντα-Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι, έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει εσπευσμένα στο Λαύριο, όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, ενώ οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι προκλήθηκε κατά τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης.

Ζητήθηκε μάλιστα  προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου  Γερασίμου,  Καμάριζας και Σουνίου. Επίσης απομακρύνονται και τα παιδιά που είναι στην κατασκήνωση που βρίσκεται στον χώρο. Με μέριμνα των υπευθύνων της κατασκήνωσης, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην πλευρά της θάλασσας, όπου και παραμένουν συγκεντρωμένα και εκεί δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, που αποτελούνται από 49 πυροσβέστες, με 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Παράλληλα, στο σημείο μετέβη εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει από κοντά το επιχειρησιακό σχέδιο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

δασική έκτασηΛαύριοΝίκος Χαρδαλιάςπυρκαγιάστρατιωτική άσκηση