Daily Mail & Bloomberg εκθειάζουν την Ελλάδα: «Η Ελλάδα ο πιο ασφαλής προορισμός τώρα»

Εκτενές αφιέρωμε σε 17 ελληνικά νησιά και καλεί τον Μπόρις Τζόνσον, να «χτίσει μια γέφυρα» με την Ελλάδα.

Η βρετανική ιστοσελίδα, αναφέρεται εμμέσως, έτσι στο ενδεχόμενο να μην μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν από χώρες με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ κατηγοριοποιεί δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, ανάλογα τις κατηγορίες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών.

Νησιά για ζευγάρια

Η Daily Mail προτείνει την Σαντορίνη σχολιάζοντας, ότι αποτελεί το όνειρο των Instagrammer καθώς είναι ένα νησί στο οποίο η θάλασσα μοιάζει με μεγάλη πισίνα στη οποία «σβήνει» ο ήλιος.

Στην ίδια κατηγορία και η Ύδρα, το διάσημο καταφύγιο για τους bohemians, όπως γράφει η Daily Mail, υπενθυμίζοντας, ότι στο νησί του Αργοσαρωνικού έζησε τη δεκαετία του ’60 ο Λέοναρντ Κοέν.

Νησιά για πάρτι

Στην κατηγορία αυτή την πρωτιά έχει φυσικά η Μύκονος, το νησί-μαγνήτης για τους επώνυμους με τα πάρτι και τα διάσημα κοσμικά εστιατόρια.

Όσοι από την άλλη θέλουν απλώς ένα ουζάκι, μπορούν να επιλέξουν την Ίο αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail απευθυνόμενη κυρίως στους 20αρηδες τουρίστες.

Οικογενειακές διακοπές και διασκέδαση

Για την κατηγορία αυτή η Daily Mail επιλέγει από τη μια την Κέρκυρα με τις 57 παραλίες, το ενυδρείο, το κάστρο και τα σκάφη με γυάλινες καρίνες και από την άλλη την Κω, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων με θερμές πηγές και διαδρομές για ποδήλατα.

Καλό φαγητό

Η Σίφνος, η πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και οι συνταγές με τις κόκκινες γαρίδες και το φημισμένο μαστέλο, κάνουν την βρετανική εφημερίδα να εντάξει σε αυτή την κατηγορία το νησί το οποίο συχνά-πυκνά επιλέγει για διακοπές και ο Τομ Χανκς.

Σε αυτήν την ομάδα και η Κεφαλονιά με τους μεγάλους σε έκταση αμπελώνες, την κρεατόπιτα και τα μπουρμπουρέλια με τους συντάκτες να υπενθυμίζουν σε όλους να κρατήσουν κενό για την αμυγδαλόπιτα.

Παραλίες

Νάξο και Ζάκυνθο επιλέγουν οι συντάκτες. Στην πρώτη θυμίζουν τον Άγιο Προκόπιο, την Αγία Άννα και την Πλάκα και στη δεύτερη το «Ναυάγιο», τον Άγιο Νικόλαο και τον Μακρύ Γιαλό.

Ιστορία

Η Δήλος, το νησί στο οποίο γεννήθηκαν ο Απόλλωνας και η Άρτεμις, με τα αρχαία της ενδείκνυται για όσους θέλουν να συνδυάσουν διακοπές και ιστορία.

Όσοι πάλι αναζητούν ιστορίες των επόμενων αιώνων ας επισκεφθούν τη Ρόδο καθώς στο νησί αυτό, όπως αναφέρεται, έζησαν Ρωμαίοι, Κουρσάροι, Οθωμανοί, Βενετσιάνοι.

Ταξίδι στην περιπέτεια

Ο «παράδεισος των περιπατητών» με τα 200χλμ. μονοπατιών, η Σκιάθος, είναι η πρώτη επιλογή στην ομάδα αυτή με δεύτερη να είναι η Αμοργός στην οποία ξεχωρίζει η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα όπου οι μοναχοί προσφέρουν και ένα ποτήρι ρακί.

Για όσους απολαμβάνουν την  απομόνωση οι Βρετανοί συντάκτες επιλέγουν Φολέγανδρο και Αλόννησο ενώ για όλους αναζητούν ποικιλία σε ένα νησί το άρθρο κλείνει με την Κρήτη και τα μεγάλα ξενοδοχεία, τις Μινωικές αρχαιότητες της Κνωσού, την νυχτερινή ζωή στα Χάνια, τα ορεινά μονοπάτια και τις μαγευτικές παραλίες.

Bloomberg: Η επιτυχής διαχείριση του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση ανταμείβεται – «Η Ελλάδα ο πιο ασφαλής προορισμός τώρα»

H επιτυχής διαχείριση της Covid-19 από την κυβέρνηση ανταμείβεται, σημειώνει ο Φερντινάντο Τζουλιάνο σε άρθρο του στο Bloomberg με τίτλο: «Η Ελλάδα φαίνεται πιο ασφαλής προορισμός τώρα».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σε θέση να ανοίξει ξανά την εγχώρια οικονομία πριν από άλλες χώρες, κάτι που θα περιορίσει το πλήγμα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).

Η κυβέρνηση, προσθέτει το άρθρο, έλαβε μέτρα με υψηλό κόστος – όπως τα δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ένα σχήμα διαθεσιμότητας για τους υποαπασχολούμενους – για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και ελπίζει ότι θα τα περιορίσει ταχύτερα από αλλού καθώς η δραστηριότητα ξαναρχίζει, μειώνοντας το βάρος στα δημόσια οικονομικά.

Επιπλέον, τονίζει ο Τζουλιάνο, η φήμη της Ελλάδας βελτιώνεται. «Ένας λόγος για να μην επενδύσει κανείς στην Ελλάδα ήταν η προσδοκία ότι η χώρα θα χειριζόταν χειρότερα από άλλες μία κρίση. Ο σκεπτικισμός αρχίζει να εξαφανίζεται. Πέρυσι, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο – μία ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Σήμερα, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτές των ιταλικών τίτλων, εν μέρει χάρη στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σημειώνει. «Πάνω από όλα, η αίσθηση της Ελλάδας ότι είναι στον πάτο της Ευρωζώνης έχει σχεδόν εξαφανισθεί τελείως», προσθέτει.

Ο αρθρογράφος όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ όσον αφορά την Covid-19, χάρη στη γρήγορη απόφαση της κυβέρνηση να επιβάλει περιοριστικά μέτρα και την εκτεταμένη συμμόρφωση του πληθυσμού.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από την αρρώστια αυτή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 185 έως τώρα σε έναν πληθυσμό περίπου 10,7 εκατ. κατοίκων και αντιστοιχούν σε 17 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων έναντι 578 και 560 στην Ισπανία και την Ιταλία, αντίστοιχα. Ωστόσο, το οικονομικό πλήγμα για την Ελλάδα πιθανόν να είναι αντίστοιχο με αυτό άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης, επειδή η οικονομία της βασίζεται πολύ στον τουρισμό, σημειώνει ο Τζουλιάνο.

Η Ελλάδα, αναφέρει, έχει ακόμη σοβαρές αδυναμίες, όπως το ποσοστό του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και θα αυξηθεί λόγω της φετινής ύφεσης και της σημαντικής αύξησης του δανεισμού. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας βελτιωνόταν σταδιακά, χάρη στο σχέδιο κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», αλλά η έκθεση των τραπεζών σε «κόκκινα δάνεια» ανερχόταν στο 40,6% των συνολικών δανείων τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, προσθέτει ο Τζουλιάνο, η Ελλάδα αυτή τη φορά γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη, καθώς το χρέος θα αυξηθεί σε όλη την Ευρωζώνη, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επισημαίνοντας, ότι η Ευρώπη έχει αρχίσει να σχεδιάζει πιο δημιουργικές λύσεις, όπως το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα αγορών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα αποτελείται από επιχορηγήσεις και δάνεια.

 

 

BloombergDaily MailασφάλειαδιακοπέςΕΛΛΑΔΑνησιάπροτάσεις