Ο πρώην προπονητής, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών. Η ποινή αυτή είχε μειωθεί στα 25 χρόνια που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή και εν τέλει αποφυλακίστηκε χθες από τις φυλακές Γρεβενών, στα οκτώ χρόνια λόγω καλής διαγωγής.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι ανάστατη ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη είναι οργισμένες και απογοητευμένες.
«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης
Άσκηση έφεσης
Ήδη έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο ωστόσο είναι κάτι που δεν καλύπτει την τοπική κοινωνία.
«Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης.
Παράλληλα, εξήγησε και πώς πάρθηκε η απόφαση της αποφυλάκισής τους και ανέφερε ότι θα ασκήσουν έφεση.
πηγή: www.cretapost.gr