Ακριβή μου μάσκα: Πόσο θα πληρώνει η ελληνική οικογένεια για την χρήση της

Απαιτούμενο αξεσουάρ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που θα κινούνται σε κλειστούς χώρους αλλά και στις συγκοινωνίες, γίνεται από την Δευτέρα η μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι τα 150 ευρώ.

«Η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζομένους όσο και από το επιβατικό κοινό. Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, τους πελάτες και τους επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα τροφίμων, στα ταξί, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία καθώς και στα διαγνωστικά εργαστήρια», τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες δεν τίθεται δίλημμα. Θα διαθέτουν οι ίδιοι μάσκες και γάντια στους εργαζόμενούς τους ενώ το ίδιο θα πράττουν και με τους πελάτες. «Εχουμε μέσα γάντια και μάσκες. Δίνουμε εμείς στους πελάτες αν χρειαστεί», αναφέρουν κρεοπώλες από τη Βαρβάκειο στην κάμερα του OPEN.

Πόσο, όμως, στοιχίζει η αγορά της στην τσέπη μας; Πόσο καλείται να πληρώνει μηνιαίως μια τετραμελής οικογένεια; Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, Μανώλη Καρδάρα, οι τιμές είναι οι εξής:

  • Οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται από 0,8 έως 1 ευρώ η μία μιας χρήσης
  • Δηλαδή, χρειάζεται 120 ευρώ το μήνα
  • Οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων και με φίλτρο και χωρίς φίλτρο πωλούνται από 1,5 έως 3 ευρώ η μία
  • Σε αυτή την περίπτωση η τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει περίπου 240 ευρώ το μήνα

Να σημειωθεί ότι αυτό που ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι ότι δεν πρόκειται να μπει πλαφόν, διατίμηση στις μάσκες. Κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό μασκών που υπάρχει στη χώρα μας είναι εισαγόμενο.

Κορωνοιόςκόστοςμάσκες