Σύλληψη για τον Μητροπολίτη Κυθήρων - Λειτούργησε κανονικά εκκλησίες του νησιού

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρωτοβουλία που έλαβε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ να ανοίξει, το απόγευμα της Παρασκευής (20-03-2020), τον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα, για την ακολουθία των Χαιρετισμών.

Σε δήλωσή του στο protothema o δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ανέφερε πως ο Μητροπολίτης «παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».

Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

 

Το πρωί περιπολικό της Αστυνομίας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο χωριό Καλοκαιρινές, όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών και τον συνέλαβε.

Σε βάρος του Μητροπολίτη Κυθήρων, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει για τους πιστούς τις εκκλησίες, σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.

 

«Κορονoϊός»Δικογραφία ΄Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμσύλληψη