Ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση ο Γιάννος Παπαντωνίου, λόγω παρέλευσης του 18μήνου

Άλλη μία περίπτωση αποφυλάκισης εν όψει λόγω παρέλευσης του 18μηνου, που είναι το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα προσωρινής κράτησης.

Πρόκειται για τον Γιάννο Παπαντωνίου, για τον οποίον μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του  η μη σε δίκη.  Έτσι ο Γ.Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με την σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού τον Οκτώβριο του 2018, όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, ωστόσο, στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, τότε, ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί.

18μηνοαποφυλάκισηΓιάννος Παπαντωνίου