Κόκκινος συναγερμός: Και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού, στην Αθήνα - Ακυρώθηκε το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές καθώς εμφανίστηκε και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού, αυτήν την φορά στην Αθήνα, σε γυναίκα που επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Πρόκειται για μία  40χρονη η οποία επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Ελλάδα. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση, ενώ είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του και έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.

Η γυναίκα που είναι επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας στην  Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος του δήμου, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για την εμπορική έκθεση Fashion Week (όπως και εκατοντάδες άλλοι Έλληνες) και επέστρεψε αεροπορικώς με πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή.

Με δική της πρωτοβουλία και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνουν οι υγειονομικές αρχές, επικοινώνησε πρώτα τηλεφωνικώς με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό).

Κλειστό το σχολείο

Να σημειωθεί ότι το παιδί της είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη χθες Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (το οποίο είναι και το σχολείο του παιδιού) θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες

Στο μεταξύ,  την αναστολή όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

 

«Κορονoϊός»ΕΛΛΑΔΑΚαρναβάλιΤρίτο κρούσμα