Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Πολεμικό κλίμα στα νησιά για την κάθοδο των ΜΑΤ

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου, με τους κατοίκους να έχουν λάβει θέση μάχης την ώρα που αναμένονται δυνάμεις των ΜΑΤ, από την Αττική καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για τις νέες κλειστές δομές

Ήδη άρχισαν τα όργανα καθώς γύρω στις 11.20 το βράδυ της Δευτέρας κι ενώ αναμενόταν η άφιξη πλοίου με  δεκάδες αστυνομικούς, εμφανίστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. ΜΑΤ εμφανίστηκαν και στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο.

Οι κάτοικοι προετοιμάζονται να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, σύσκεψη της περιφέρειας, ενώ κάτοικοι του νησιού έχουν μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου περίμεναν να καταπλεύσει το πλοίο «Πήγασος», το οποίο —σύμφωνα με πληροφορίες — μεταφέρει δυνάμεις των ΜΑΤ και αύρα.

Από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας το λιμάνι έκλεισε με απορριμματοφόρα, προκειμένου να αποτραπεί η απόβαση ΜΑΤ.

Πηγή εικόνας stonisi.gr

Στη Χίο, ομάδα κατοίκων έχει μεταβεί στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και έχει ήδη κόψει την πρόσβαση από τα ανατολικά, προς τη σχεδιαζόμενη δομή στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού.

Έντονες εξάλλου, είναι οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για τη μεταφορά ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.

Επέμβαση των τοπικών ΜΑΤ στη Μυτιλήνη

Ωστόσο,περίπου στις 11.20 την νύχτα της Δευτέρας δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού, όπου, μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του δήμου Μυτιλήνης.

Συνεχής είναι η προσέλευση πολιτών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

 

ΛέσβοςΜΑΤΠροσφυγικό-ΜεταναστευτικόΧίος