Τα τρία κλικ για να διορθώσετε τα τετραγωνικά του σπιτιού σας

Πανεύκολα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώνουν την αναντιστοιχία των τετραγωνικών του σπιτιού τους που υπάρχει στο λογαριασμό του ρεύματος τους με αυτή στο Ε9,  μέσα από την ειδική πλατφόρμα, που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την Εφορία (Taxis). Με τη χρήση τους ο ιδιοκτήτης ή και άλλο πρόσωπο στο οποίο έχουν δοθεί οι κωδικοί θα μπαίνει στην πλατφόρμα αρχικά μέσω των σάιτ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) ή των υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα δείχνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του. Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9.

Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.

Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων.

ακίνηταΔιόρθωση τετραγωνικώνηλεκτρονική πλατφόρμα