Έβλεπε την φωτιά στο απέναντι διαμέρισμα την ώρα που λαμπάδιαζε το δικό της

Τυχερή μέσα στη ατυχία της στάθηκε ηλικιωμένη στο Παλαιό Φάληρο, καθώς την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό τριών γυναικών από φλεγόμενο διαμέρισμα στην απέναντί της πολυκατοικία, παραλίγο να γίνει παρανάλωμα και το δικό της σπίτι.

Συγκεκριμένα, η κυρία ανήσυχη βγήκε να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών να βγάλουν έξω από το λαμπαδιασμένο σπίτι τις γειτόνισσές της. Ωστόσο, απορροφήθηκε, με αποτέλεσμα να αμελήσει πως λίγο πριν η ίδια είχε αρχίσει να πριοετοιμάζει το φαγητό της. Έτσι, το λάδι που είχε ρίξει στο τηγάνι ανέβασε επικίνδυνα θερμοκρασία, οι φλόγες έφτασαν στον απορροφητήρα, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και το δικό της σπίτι.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής που ούτως ή άλλως βρισκόταν στο σημείο για το απέναντι διαμέρισμα.

Η φωτιά απέναντι

Νωρίτερα, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πρωτέως και Μουσών. Η ένοικος του διαμερίσματος στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά, απεγκλωβίστηκε με κλωβό της πυροσβεστικής και στη συνέχεια έλαβε πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ. Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν ότι πάλευε με τις φλόγες στο διαμέρισμά της για 45 λεπτά. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να φτάσουν σε όλους τους ορόφους της πολυκατοικίας με στόχο να απεγκλωβίσουν κατοίκους και να εκκενώσουν το κτίριο.

Οι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας κλιμακοφόρο όχημα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ακόμη δύο γυναίκες που είχαν καταφύγει  στην ταράτσα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του τρόμου που έζησε η μια από τις δύο γυναίκες που  

Όπως λέει στο protothema.gr «η φωτιά ξεκίνησε από τον 5ο όροφο. Η κυρία ήθελε να το κάψει το σπίτι της. Οι φλόγες ανέβηκαν στον 6ο όροφο, εγώ έμεναν στον 8ο».

«Ανέβηκαν τα παιδιά της πυροσβεστικής και με έσωσαν, ο Θεός να τα έχει καλά. Ήμουν 1,5 ώρα έξω στο κρύο. Έλεγα “καίγομαι ζωντανή, βοήθησε με Θέε μου”. Σώθηκα με τη βοήθεια του Θεού» συμπληρώνει η γυναίκα η οποία απεγκλωβίστηκε από την ταράτσα του κτηρίου.

Παλαιό ΦάληροΦωτιά. Απεγκλωβισμός