«Καυγάς» Πατούλη-Μπακογιάννη για το «ποιος κάνει κουμάντο στο Πεδίον του Άρεως»

«Το ποιος «κάνει κουμάντο» στο Πεδίον του Άρεως είναι μια παλιά ιστορία που επανέκαμψε προσφάτως».Κατευθείαν στο ψητό πέρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του στην εκδήλωση της φωταγώγησηςτου χριστουγεννιάτικου δέντρου  στο πάρκο της Αθήνας.
Το «μήνυμα» αφορούσε τον  Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με το ποιος θα είναι ο διαχειριστής του πάρκου.

Τι είχε πει ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την περασμένη Δευτέρα και απαντώντας σε ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει στείλει επιστολή από τον Οκτώβριο στον Περιφερειάρχη: «Στην επιστολή ζητάω το αυτονόητο, να αποδοθεί επιτέλους το Πεδίον του Αρεως στον Δήμο Αθηναίων. Μου είναι αδιανόητο τέτοιος πνεύμονας, τέτοιος πολύ μεγάλος χώρος πρασίνου να μην τον διαχειρίζεται ο δήμος αλλά κάποιος άλλος. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι περιφερειάρχης. Τα ίδια έλεγα και με την προηγούμενη περιφέρεια τα ίδια ακριβώς και με αυτήν. Πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει επιτέλους να περάσει το Πεδίον του Αρεως στον Δήμο Αθηναιων», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Παίρνοντας τον λόγο χθες ο Περιφερειάρχης λίγο πριν ανάψει τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, απάντησε: «Το Πάρκο ανήκει στους Αθηναίους πολίτες, στους πολίτες της Αττικής, σε αυτούς θα παραδίδεται και σε κανέναν άλλον» βροντοφώναξε ο κ. Πατούλης. Και συνέχισε:  «Σιγουρά, κάποιοι, πολλά χρόνια τώρα το έδωσαν στους εμπόρους των ναρκωτικών, στους σωματεμπόρους, σε κείνους που μόλυναν την πόλη μας. Εμείς λέμε, το πάρκο ανήκει στους πολίτες και ξεκινάμε γιατί κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια ό,τι κι αν κάνει»«Είναι σίγουρο ότι κάποιοι το θέλουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους πολιτικές, κάποιοι, οι μειοψηφίες κυρίως, για να αλλάξουν τη ζωή της πόλης. Να ξέρουν: Το πάρκο θα δοθεί στους πολίτες, τελεία και παύλα! Να τελειώνουμε με αυτές τις λαϊκιστικές μειονότητες!», συνέχισε ο Γ. Πατούλης.

κόντραΚώστας ΜπακογιάννηςΠατούληςΠεδίον του Άρεως