Κοινωνικό Μέρισμα: «Θα εξεταστούν μία προς μία οι αιτήσεις που απορρίπτονται»

Ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ώρες, μετά την σωρεία καταγγελιών, κυρίως από γονείς ΑμεΑ, ότι απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της πλατφόρμας θα εξετάζουν τα αιτήματα ένα προς ένα για να διαπιστώσουν αν δικαιολογημένα ή όχι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους!
Νωρίτερα, αναρτήθηκε στο site που υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, μια σημαντική διευκρίνηση: Όπως αναφέρεται, για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑμεΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα. Και αυτό καθώς η εφαρμογή δεν κάνει αποδεκτές αιτήσεις εξαρτώμενων μελών που εισάγουν το δικό τους ΑΦΜ όπως συνέβη σε περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να γίνει αυτό.

«Κατάφωρη αδικία»

Σε ανακοίνωσή της πάντως η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει ότι η εξαίρεση των χαμηλοσυνταξιούχων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, από το κοινωνικό μέρισμα, αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση, ενάντια σε μια κοινωνική ομάδα που ανήκει στους φτωχότερους των φτωχών. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί με όλες της τις δυνάμεις τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το νέο Ασφαλιστικό και αν δεν εισακουσθεί από την κυβέρνηση θα προβεί σε κινητοποιήσεις.

Άλλη μία αδικία αποτελεί η 7ετία φορολογικών δηλώσεων, καθώς πολλά άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση.

 

ΑμεΑαπόρριψηΚοινωνικό μέρισμα. Αιτήσεις