Επί 34 χρόνια τον κυνηγούσαν οι διεθνείς διωκτικές αρχές. Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, αεροπειρατής της πτήσης 847 της TWA, to 1985, συνελήφθη στο λιμάνι της Μυκόνου, όπου βρέθηκε κάνοντας κρουαζιέρα.
Η σύλληψη έγινε εξαιτίας των λεπτομερών ερευνών που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί για περίεργους επισκέπτες στο νησί των Ανέμων. Ο συγκεκριμένος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από Ρόδο και Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, το σύστημα «χτύπησε» και μόλις διαπιστώθηκε ότι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου όπου από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό.
Αίμα και σφαίρες
Η σκοτεινή ιστορια του 65χρονου Λιβανεζου απο την Βυρηττο αρχιζει να γραφεται στα μεσα της δεκαετιας του 80. Ηταν Ιουνιος του 1985 οταν στα αεροδρομια της Αθηνας και της Ρωμης σημανε συναγερμός. Στην πτήση 847 της TWA, απο την Αθηνα με προορισμό τη Ρωμη οι αρχες λαμβανουν σημα για αεροπειρατεια. Οι δραστες που ειχαν σχεση με τη Χεσμπολαχ πρωτα κατηύθυναν το αεροπλανο στη Βυρηττό όπου αφησαν ελευθερους καποιους επιβάτες, μεταξύ αυτών και τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο, ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα και μετα απο ενα περασμα απο την Αλγερια επιστρέψαν στο Λιβανο. Εκει, οταν ενας δυτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Ρόμπερτ Στέθεμ αντισταθηκε οι τρομοκρατες τον πυροβόλησαν και πεταξαν το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. Το αεροσκάφος παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Βυρηττο οπου μετά από διαπραγματεύσεις άφεθησαν ελευθεροι οι όμηροι, μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία και απο εκει με αεροσκαφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Δυτική Γερμανία.
Η σύλληψη στη Φρανκφούρτη
Δύο χρόνια αργότερα, το 1987 ο Λιβανέζος συλλαμβάνεται στη Φρανκφούρτη. Οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται να τον εκδόσουν στις ΗΠΑ όπου εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα και οι αρχές τον ζητούν επίμονα για να δικαστεί. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Συνεργοί του στη Βυρητό, απαγάγουν δύο Γερμανούς υπηκόους και ζητούν την ανταλλαγή του έτσι ώστε να μπλοκάρουν την έκδοσή του στην Αμερική. Έκτοτε για τρεις δεκαετίες ο Λιβανέζος καταφέρνει να ξεγλιστρά από τις Αρχές των ΗΠΑ. Μέχρι το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, όταν μετά από έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ Μυκόνου και διαβατηριακό έλεγχο του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Επισημαίνεται ότι ο 65χρονος κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία όμως οι διεθνείς διωκτικές αρχές είχαν καταφέρει να μάθουν τα ονόματα που χρησιμοποιούσε και όταν κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου «χτύπησε» το σύστημα σε ένα από αυτά αποκαλύφθηκε.