Αγγελής: «Ο "Ρασπούτιν" ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική η πολύωρη κατάθεση Αγγελή, στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φωτογράφησε, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών στην αναφορά του σημειώσει ότι πως «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα πως «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε ότι η τέως εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» και τόνισε ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η τέως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους όλους (Δημητρίου και λοιποί) φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια». Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο  του οποίου  ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε επιπλέον, δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

NovartisΑγγελήςΆρειος ΠάγοςκατάθεσηΡασπούτιν»