Συναγερμός: «Εκ των έσω» η κλοπή του βαρύ οπλισμού στην Λέρο - Η Αντιτρομοκρατική στο νησί

Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση απασχολεί τόσο τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Ειδικότερα, συναγερμός έχει σημάνει από χθες το απόγευμα, όταν διαπιστώθηκε πως χάθηκε βαρύς οπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα (09-09-2019) διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού. Πιο συγκεκριμένα έλειπαν δύο αντιαρματικά, πυρομαχικά και γενικώς υλικό που προοριζόταν για τις ομάδες υποβρυχίων καταστροφών.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως αυτό το στρατιωτικό υλικό έκανε φτερά από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Το περιστατικό  αξιολογείται ως σοβαρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, άρα εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος που είχε πρόσβαση στην υπηρεσία. Η απομάκρυνση του υλικού έγινε, ενώ στις αποθήκες υπήρχε συναγερμός, κάμερες και διπλές κλειδαριές!

Των ερευνών έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται από το πρωί στο νησί.

Ήδη ανακρίνεται το προσωπικό της βάσης και όσοι είχαν πρόσβαση την τελευταία διετία στις αποθήκες από όπου λείπουν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά. Παράλληλα ελέγχεται το οπτικό υλικό από την  καταγραφή των καμερών.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος έλεγχος στη μονάδα είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

 

βαρύς οπλισμόςκλοπήΠολεμικό Ναυτικό