Εύβοια - Πυρκαγιά: «Μιλάει» το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου για εμπρησμό

Με το σενάριο του εμπρησμού στην Εύβοια να επιβεβαιώνεται κατά… 99%, , η Πυροσβεστική στρέφει όλες τις προσπάθειές της στην αναζήτηση του ενόχου.  Ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε προκειμένου να διαπιστώσει αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια αντλιοστασίου ή από κολόνα της ΔΕΗ, που βρίσκονται στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, αποφάνθηκε πως δεν αποτελούν τις αιτίες της φωτιάς. Η καταστροφή τους ήταν αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε άλλο σημείο και όχι από τη γεννήτρια ή την κολόνα.

Εντωμεταξύ «καταρρίπτεται» το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της φωτιάς όταν αυτή εκδηλώθηκε, σε συγγενικό του σπίτι.

Δεν ήταν εκεί που είπε

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έλαβαν κάποιες πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σχετικά με τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών των τριών υπόπτων και τα… στίγματα κίνησής τους, το χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, παρότι εκείνος είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε συγγενείς του, σε άλλο μακρινό σημείο της Εύβοιας,γεγονός που οι δεύτεροι είχαν επιβεβαιώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ύποπτος είχε συλληφθεί πέρσι ως υπεύθυνος για 9 πυρκαγιές στην ίδια περιοχή, είχε καταδικαστεί για μία από αυτές και είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική και πήρε εξιτήριο στις αρχές Ιουλίου.

Όλες οι εταιρείες κινητής

Τα αρμόδια στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις απαντήσεις όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών τους, προκειμένου να προστεθούν στη δικογραφία μαζί με όλα τα στοιχεία της προανάκρισης.

Στην περίπτωση που από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου επιβεβαιωθεί πως η τηλεφωνική σύνδεση που κατέχει ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, τότε υπάρχει μία σοβαρή ένδειξη ενοχής, που θα προστεθεί στα υπάρχοντα στοιχεία.

Τα στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος πήγαν και πάλι χθες στην Εύβοια, προκειμένου να εξετάσουν για δεύτερη φορά τους τρεις υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς και τα άλλοθι που ανέπτυξαν στην αρχική τους κατάθεση. Και οι άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι υποδείχθηκαν, σε κάποιες από τις 30 καταθέσεις πολιτών, να κινούνται ύποπτα το κρίσιμο χρονικό διάστημα, με τον έναν από αυτούς να… επισκέπτεται… βενζινάδικο στην περιοχή, έχουν τα δικά τους άλλοθι παρουσίας, με τους ανακριτικούς υπαλλήλους να επιχειρούν την κατάρριψη ή επιβεβαίωσή τους.

Τα αρμόδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εντόπισαν στοιχεία εμπρησμού από πρόθεση σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μία απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους,που προκάλεσαν ισάριθμες ανεξάρτητες εστίες φωτιάς στο καταφύγιο Αγριλίτσας, κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης.

άλλοθιεμπρησμόςΕύβοιακινητόπυρκαγιάύποπτος