Πρόκληση: «Κακιά στιγμή» η δολοφονία Φύσσα, για τον Χρυσαυγίτη κατηγορούμενο

Σε σειρά αντιφάσεων έπεσε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου που κατηγορείται ως άμεσος συνεργός στην ανθρωποκτονία Φύσσα κατά την διάρκεια της απολογίας του στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

«Δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια εκείνη την ώρα», ισχυρίστηκε επίσης στην απολογία του ο, κατά τη δικογραφία, συνοδηγός τού Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου

Η πάρεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα μήνες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τον Ιω. Καζαντζόγλου να χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα προσωπικά.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: Ηταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκιπνητο και αντέδρασε με αυτό τον τροπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλα δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μεσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητη αυτό που έκανε τι να πω;

 

Για τα…τρικάκια

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του μουσικού, σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά την οποία θα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε όπως είπε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, και αφού τα πήρε ξεκίνησε να τα μοιράζει. Ξέχασε μάλιστα στο αυτοκίνητο το κινητό του γιατί μίλησε ενόσω ήταν με τον Ρουπακιά και το άφησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Η Μάγδα Φύσσα

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που καταδίωξε τον μουσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο. Και επίσης πως ψεύδονται δύο μάρτυρες που κατέθεσαν πως ο Φύσσας είχε ενοχοποιηθεί από την Τοπική, τρεις με τέσσερις μήνες πριν την δολοφονία του.

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα και αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο.

Μάγδα Φύσσα: Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φερω δέκα που θα πουν οτι τον ήξερες…

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου για το σύνολο των δράσεων της Χρυσής Αυγής στις οποίες είχε εμπλακεί ο Καζαντζόγλου.

Ο Καζαντζόγλου κατηγορείται πως συμμετείχε στα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012, αναφέροντας πως ήταν μια «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» και: «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή».

Οι αντιφάσεις

Σε αντιφάσεις έπεσε ο κατηγορουμένος και όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γ. Ρουπακιας τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιω. Άγγος πριν λίγες ημέρες ειπε ότι ο Ιω. Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Εισ: Ναι αλλά κατι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γινει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν κάποια γεγονότα..».

Για την σημαία των SS

Περιγράφοντας τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος στην εκδρομή στον ποταμό Νέδα στη Μεσσηνία, ο Καζαντζόγλου είπε πως ήταν μια εκδρομή που διοργανώθηκε από τον πυρηνάρχη Πατέλη και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα, όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μιά σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Σε ερώτηση για το που βρήκε τη σημαία, ο Καζαντζλόγλου απάντησε: «Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό».

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Ελπ. Καλαρίτης που κατηγορείται ότι ήταν μελος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και ότι βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. «Η Χρυςή Αυγή ηταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τρίτη.

δίκηΚαζαντζόγλουκατηγορούμενοςΧρυσή Αυγή