«Από την δική μου σαΐτα σκοτώθηκε ο εικονολήπτης»

Λίγες ημέρες πριν,  μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου.

Λίγες μέρες μετά, έγινε ο πρωταγωνιστής του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την Καλαμάτα, με τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη από σαΐτα, την ημέρα του Πάσχα.

Όπως αποκάλυψε το Open TV στην κατάθεση του ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, αναφέρθηκε στο συμβάν και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς φτάσαμε στην τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαίτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαίτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαίτες και πάνε προς τον κόσμο…Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαίτα σκοτώθηκε άνθρωπος».

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι το θύμα είχε «τραβήξει» με την κάμερά του ένα παιδί που είχε καεί από το ίδιο έθιμο!

ΚαλαμάτανεκρόςοπερατέρΣαϊτοπόλεμος