Εκβιαζόμενος της Κόζα Νόστρα των φυλακών ο Δημήτρης Τσοβόλας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας, ήταν ένα από τα θύματα της «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού που ξεσκεπάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Με ορμητήριο το κελί του Αλβανού αρχιμαφιόζου και εγκεφάλου της σπείρας, ελεγχόταν ένα τεράστιο δίκτυο εγκληματικότητας, εκτός φυλακών.

Συμβόλαια θανάτου, απειλές μαρτύρων, δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, προστασία σε μαγαζιά και η λίστα παραβατικότητας είναι ατελείωτη…

Μεταξύ των ανθρώπων που απειλούσε η εγκληματική οργάνωση, είναι και οι γνωστός δικηγόρος με πολυετή και πολύκροτη πολιτική δράση και παρουσία, Δημήτρης Τσοβόλας.

Η μαφία που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό, είχε πλησιάσει τον κ. Τσοβόλα εκμεταλλευόμενη την επαγγελματική του ιδιότητα και του είχε ζητήσει να υπερασπιστεί «έναν κατηγορούμενο». Παράλληλα  ερευνάται και το ενδεχόμενο το κύκλωμα να είχε επικαλεστεί κάποιο χρηματικό ποσόν ως χρέος του Δημήτρη Τσοβόλα. Μέθοδος, η οποία, σύμφωνα με όλα τα γνωστά στοιχεία, είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο εγκληματικό δίκτυο για να προσεγγίσει τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Προσέγγιση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του.

Με την ίδια παγίδα, του «…έχουμε έναν κατηγορούμενο που θέλουμε να αναλάβετε» συναντήθηκαν με τον πρώη υπουργό μια γυναίκα κι ένας άντρας και στη συνέχεια τον εκβίασαν ζητώντας του 7.000 ευρώ. Δεν τα είχε και του πήραν με τη βία 500 ευρώ. Τον απείλησαν ότι ξαναρχόμαστε να πάρουμε αύριο άλλα 2.500€.

Τότε, η αντιτρομοκρατική, που είχε μπει ήδη στην υπόθεση ερευνώντας το κύκλωμα, τους συνέλαβε, αλλά δεν μαθεύτηκε τίποτα καθώς ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες.

 

«Κόζα Νόστρα»εκβιασμόςΚορυδαλλόςΤσοβόλας