Κακοποίηση 19χρονης στη Ρόδο: Δεν... πέρασε το κόλπο με την αναπηρία - Κατάθλιψη επικαλείται και ο Αλβανός κατηγορούμενος

Δεν προέκυψε σοβαρό ζήτημα αναπηρίας για τον 23χρονο αθίγγανο που κατηγορείται για βιασμό, 19χρονης κοπέλας που φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο. Η κατηγορία αφορά και  τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο  για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 23χρονος, υποβλήθηκε όπως είχε ζητήσει,  σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι έχει αναπηρία άνω του 67% και ως εκ τούτου είναι ανευ αντικειμένου οποιαδήποτε προσπάθειά του για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου,που θα οδηγούσαν στην  αποφυλάκισή του 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος εξετάστηκε  από ψυχίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που διορίστηκε από την τακτική Ανακρίτρια ως πραγματογνώμονας, ο οποίος διέγνωσε ότι ο νεαρός  πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση με διαταραχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας μεταξύ 20 με 66%.

Επιπλέον κρίθηκε ότι είναι σε θέση να κρίνει το άδικο της πράξης του βιασμού.

Και ο Αλβανός

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή  και ο 19χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενος του διατείνεται πλέον ότι πάσχει από κατάθλιψη!

Κατά την απολογία του μάλιστα αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται ενώ ισχυρίστηκε  ότι τα όσα κατέθεσαν εις βάρος του ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του αλλά και άλλοι  μάρτυρες κατηγορίας έγιναν προκειμένου να επιβαρυνθεί κι άλλο η θέση του για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Ψεύτικο pin

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η ανακρίτρια ζήτησε από τον 19χρονο να της δώσει τον   pin του κινητού του τηλεφώνου στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι αρχές.

Ωστόσο, ο εξαψήφιος κωδικός που έδωσε ο 19χρονος ήταν ψεύτικος.  Πλέον, οι αρχές θα υποβάλουν αίτημα στην εταιρεία σύνδεσης για να τους δοθεί ο αριθμός PUK του κινητού, και να ανοίξουν την συσκευή

Συνομίλησαν οι δυο πατεράδες

Εντωμεταξύ,  ο πατέρας της 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες που βιάστηκε από τον 19χρονο δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη, επικοινώνησε με τον πατέρα της άτυχης φοιτήτριας, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. Η συνομιλία τους κράτησε αρκετά λεπτά. Ήταν συγκινησιακά φορτισμένη.

Το μόνο που θέλουν είναι να τιμωρηθούν με την ανώτατη ποινή οι ένοχοι. Συμφώνησαν να βρεθούν από κοντά καθώς ζουν σε διαφορετικές πόλεις και υποσχέθηκαν ότι ο ένας θα βρίσκεται στο πλευρό του άλλου.

πηγή: dimokratiki
19χρονηΑλβανόςβιασμόςΡόδοςΡομά