Ένταση, επεισόδια, προσαγωγές και χρήση χημικών έξω από την Βουλή

Επεισόδια τη νύχτα της Πέμπτης, έξω από την Βουλή στο συλλαλητήριο και ενώ εντός του Κοινοβουλίου συνεχίζονταν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των κομμάτων.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν χρήση χημικών κατά κουκουλοφόρων οι οποίοι πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες κατά δυνάμεων των ΜΑΤ. Σε προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, προχώρησε η αστυνομία.

Το συλλαλητήριο της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος, για τη Μακεδονία, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου. Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έψαλαν το «Τη υπερμάχω στρατηγώ».

Πρόκειται για την ίδια επιτροπή που οργάνωσε το συλλαλητήριο την περασμένη Κυριακή. Αυτή τη φορά δεν  υπάρχουν ομιλητές και εξέδρα, παρά μόνο μικροφωνική εγκατάσταση, από την οποία  ακούγονται συνθήματα.

Αυτή τη φορά όμως, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων για την πρόληψη επεισοδίων.  Ωστόσο, μία μικρή ένταση σημειώθηκε μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, όταν κουκουλοφόροι έσκισαν και έκαψαν μία σημαία των Σκοπίων, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ωστόσο, η ένταση αυξήθηκε στην Αμαλίας, όπου ομάδα ατόμων ξεκίνησε πετροπόλεμο με την αστυνομία, τα μέλη της οποίας αντέδρασαν με τη ρίψη χημικών.

Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα που έχουν προσήχθησαν είχαν επάνω τους διάφορα αντικείμενα. Δεν αναφέρεται πάντως ο ακριβής αριθμός των προσαχθέντων.

 

Βουλήεπεισόδιαπροσαγωγέςχημικά