Τι είδε ο έλληνας ιατροδικαστής στο νεκρό σώμα του Κατσίφα

Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος δικηγόρος της οικογένειας, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης δεν φέρει τραύματα στα πόδια, κάτι που ίσως αποδείκνυε πως οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Επίσης, δεν διαπιστώθηκε εξ επαφής πυροβολισμός.

Κάλεσαν της Ελληνίδα πρέσβη

Εντωμεταξύ, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας

Σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΞ, η πρέσβης ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το αλβανικό υπουργείο σημειώνει ότι «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», προσθέτει.

 

Έλληνας ιατροδικαστήςΘάνατος Κατσίφα