Συζητείται η εδραίωση συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ για κατασκευή διαστημικών προϊόντων

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 10ου Ilan Ramon Space Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ισραηλινής Διαστημικής Υπηρεσίας στο Τελ Αβίβ, συζητήθηκε η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας με την αντίστοιχη Ισραηλινή για την κατασκευή προϊόντων για χρήση σε δορυφόρους.

Η εκδήλωση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης των προγραμμάτων συνεργασίας που ήδη υλοποιούνται στον τομέα των συστημάτων ηλεκτροκινητήρων της νέας γενιάς δορυφορικών συστημάτων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα αναμένεται να πυκνώσουν περαιτέρω οι συναντήσεις σε βιομηχανικό επίπεδο τους επόμενους μήνες.

Την Ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) Θανάσης Πότσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής και Οικονομικών Υπηρεσιών του Corallia Jorge Andres Sanchez Papaspiliou, αλλά και εκπρόσωποι των εταιριών ΙΝΑSCO και PRISMA Electronics, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ESS Μανώλης Ζερβάκης και ο Kαθηγητής Ζαλίδης Γεώργιος, Μέλος Συμβουλίου ΑΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (Ι-Βec).

Η Ελληνική αποστολή, συνοδευόμενη από τον Επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ Αλέξανδρου Αλεξιάδη προχώρησε σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους τoυ Υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ.

Από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετείχε ο Δρ. Κωνσταντίνος Σταυρινίδης (Head of Mechanical Engineering Department).

ΕΛΛΑΔΑΙσραήλκατασκευή διαστημικών προϊόντωνΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ