Νέος Κόσμος: Eπιχείρηση της αντιτρομοκρατικής - 9 προσαγωγές Κούρδων

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε 2 περιοχές της Αθήνας: Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, σε σπίτια.

Στο Νέο Κόσμο οι έρευνες γίνονται σε διαμέρισμα στην οδό Δεινοστράτου 78, και στην Καλλιθέα σε άλλα 2 διαμερίσματα. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί  9 προσαγωγές Τούρκων, κουρδικής καταγωγής μεταξύ των οποίων μια γυναίκα.

Μάλιστα στο Νέο Κόσμο, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ένα άτομο κουρδικής καταγωγής,  που φέρεται να έχει σχέση με ισλαμιστικες εξτρεμιστικες οργανώσεις, αυτό έβαλε τις φωνές κι οι γείτονες  κάλεσαν την αστυνομία.

Στα διαμερίσματα που ελέγχθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν usb, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, καλώδια καθώς και μια αγνώστου ταυτότητας ύλη, για την οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκρηκτική.

Τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι έλεγχοι φαίνεται να συνδέονται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

αντιτρομοκρατικήεπιχείρησηΝέος ΚόσμοςΠαγκράτι