ΕΥΠ & ΕΛ.ΑΣ αναζητούν την άκρη του νήματος για τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης

Το πόρισμα των βαλλιστικών εξετάσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο Τέμενος του χωριού Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για τις έρευνες στην πολύ περίεργη και σοβαρή υπόθεση.

Όλα άρχισαν μετά από πληροφορία που έφτασε στα αφτιά των αστυνομικών για ύπαρξη παράτυπων μεταναστών αλλά και όπλων στο χώρο του τζαμιού.

Το περιστατικό έχει αρχίσει να περιπλέκεται, με Αστυνομία και ΕΥΠ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Οι υποθέσεις που κάνει η αστυνομία είναι απόρρητες και δεν μπορούν να “κυκλοφορήσουν”, καθώς εύκολα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εθνικό πρόβλημα για την χώρα. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος με χειροπιαστά στοιχεία για να μην πέσουν σε λάθη και παγίδες.

Η ΕΥΠ που συμμετέχει στην υπόθεση και κινείται μαζί με την Αστυνομία, εξετάζει πληροφορίες και στοιχεία, προκειμένου να εξακριβώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τον οπλισμό που βρέθηκε στον μιναρέ και το κυριότερο, ποια ήταν τα σχέδια τους.

Οι έρευνες εστιάζουν στην σημασία που έχει το μειονοτικό χωριό, τον ιμάμη της Ηλιόπετρας αλλά και τις σχέσεις που φέρεται να έχει με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Ο ιμάμης συνελήφθη και αφέθη τελικά ελεύθερος, όμως η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο ανακριτής αναμένεται να ρίξει φως και να δώσει απαντήσεις για τα ευρήματα στο μιναρέ του τζαμιού, το 9άρι πιστόλι με σιγαστήρα, που όπως λένε οι αστυνομικοί χρησιμοποιείται για «επαγγελματικές» δουλειές, ένα 22άρι και 30 σφαίρες.

Εξάλλου ο φευδομουφτής Αχμέτ Μετέ, (διορισμένος από τον Ερντογάν και μη αναγνωρισμένος από το ελληνικό κράτος) έσπευσε να μπει στο παιχνίδι της προπαγάνδας, καθώς έκανε λόγο για για «μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» και επιχείρησε να συνδέσει άσχετες υποθέσεις, όπως αυτή των όπλων στην Ηλιόπετρα με την πυρκαγιά στο μεγάλο τέμενος του Διδυμότειχου, υπονοώντας ότι πίσω κρύβεται η οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016.

Αφού ελήφθη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ιμάμης Σαμπρί Κεχαγιά, ο Μετέ ανέφερε: «Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη κατευθύνονται από το ίδιο χέρι; Αλλά να ξέρουν ορισμένοι ότι η μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν ανέχεται την τρομοκρατία. Απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν γίνεται αποδεκτή».

Ας μην παραληφθεί το γεγονός ότι τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη, όσο και ο Μετέ επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ζήτημα ύπαρξης δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα και να επιρρίψουν την ευθύνη για τα όπλα σε άγνωστα μέλη αυτού του δικτύου.

ΓκιουλένΞάνθηόπλαΤζαμίΤουρκία