Πρόστιμα σε 2,2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα- Δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Πρόστιμα-φωτιά σε 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και σε ένα εκατομμύριο μοτοσυκλετιστές αναμένεται να αποσταλούν καθώς έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αληθινές Ειδήσεις” η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης ολοκληρώθηκε για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996 και θα ακολουθήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τους υπόλοιπους.

Το πρόστιμο στην περίπτωση των ανασφάλιστων οχημάτων είναι 250 ευρώ και οι ιδιοκτήτες έχουν μόλις οκτώ ημέρες για να το πληρώσουν ενώ στην περίπτωση μη πληρωμής του ΚΤΕΟ το πρόστιμο είναι σταθερό στα 150 ευρώ με το ειδοποιητήριο να φτάνει με΄σω του Taxis. Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995 αυτοί υπολογίζονται σε 500.000 και αναμένεται να παραλάβουν τα πρόστιμα πολύ αργότερα.

Η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1995 έγκειται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα «βλέπει» ότι κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεταβολές στο παρελθόν γίνονταν χειρόγραφα και τώρα δεν υπάρχουν online στοιχεία.

ανασφάλιστα οχήματαειδοποιητήριαιδιοκτήτες οχημάτωνΚΤΕΟΠρόστιμα