Στην κυκλοφορία ως τα τέλη Μαρτίου Ιονία Οδός & Ε65

Eντός του πρώτου τριμήνου 2017, θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των οδικών αξόνων Ε-65 και Ιόνια Οδός, που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ, όπως επιβεβαίωσε η διοίκηση του ομίλου κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών (conference call).

Οι δύο άξονες, που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2007, με τη συμπλήρωση 10 και πλέον ετών θα δοθούν στην κυκλοφορία, στο α’ τρίμηνο του 2017, κάνοντας τις μεταφορές και τις μετακινήσεις στη Δυτική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο πολύ πιο γρήγορες και άνετες.

Στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού αναμένεται να ανακοινωθεί και η λειτουργία του πρώτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου (σ.σ από Γαβρολίμνη μέχρι Αμφιλοχία) που μαζί με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου θα αποτελέσει ένα συμπαγές τμήμα περίπου 100 χλμ.

Για τον οδικό άξονα Ε65, όπως είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες το ypodomes.com, από το 54ο χλμ. μέχρι το 111ο χλμ. του Ξυνιάδα-Τρίκαλα είναι πλήρως έτοιμο ενώ ο δρόμος από το 32,5 χιλιόμετρο έως το 54 χλμ. παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραδοθεί τουλάχιστον 1 λωρίδα ανά κυκλοφορία στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η παράδοση ολόκληρου του έργου.

επίσκεψη ΣπίρτζηςΙονία Οδός