"Παρέλυσε" η Αττική από τη νεροποντή - Πλημμύρες, λάσπη & εγκλωβισμοί σε ΙΧ (φωτό)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε την Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε πολλές περιοχές.

Τα προβλήματα στο λεκανοπέδιο συνεχίστηκαν και την Κυριακή, καθώς το μεσημέρι σημειώθηκαν και νέες βροχοπτώσεις.

Από τη νεροποντή πλημμύρισαν ακόμα και κεντρικοί δρόμοι όπου μάλιστα η κυκλοφορία ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να κλείσουν, ενώ οι κάτοικοι ήταν “στο πόδι” καθώς τα νερά μπήκαν σε υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής σταθμοί του μετρό έκλεισαν λόγω των υδάτων και παράλληλα η Πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει έναν οδηγό από το ακινητοποιημένο του όχημα στην Κυψέλη στην οδό Ευελπίδων. Αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ στη συμβολή Καραμανλή και Αγίας Τριάδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική κινητοποίησε 20 συνεργεία με 45 άνδρες καθώς συνολικά δέχθηκε 200 κλήσεις κυρίως για άντληση υδάτων σε Κυψέλη, Πολύγωνο, Κάτω Πατήσια, Λυκαβηττό και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Χωρίς ρεύμα περιοχές στο κέντρο της Αθήνας

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν για πάνω από 8 ώρες οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τη διακοπή ρεύματος προκάλεσαν οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΑττικήΚακοκαιρίακαταιγίδαπυροσβεστική